چوكَلوك

آخرین بروزرسانی: 
پنجشنبه, 1393/12/28 - 16:00

مواد لازم:
دوغ
طرز تهيه:
مقدار زيادي دوغ را در ديگ بزرگي ريخته و روي اجاق مي‌گذارند، مرتب اجاق را گرم نگه مي دارند از اول گذاشتن سراجاق با چوب صاف و تميزي آن را مدام به هم مي‌زنند تا بريده نشود. تا اينكه به جوش بيايد. بعد از جوش آمدن چون مدام بالا مي‌آيد با آب گردان (ملاقه بزرگ) آن را به هم مي‌زنند.

(با آب گردان مقداري برداشته و در ارتفاع بالا مجدداً توي ديگ مي‌ريزند، چندين مرتبه اين كار را انجام مي‌دهند.) تا سطح دوغ پايين بيايد. چندين مرتبه ممكن است اين حالت اتفاق بيفتد. براي اطمينان بيشتر از سر زير نشدن يك تكه سنگ صاف و تميز را در ته ديگ داخل چوكلوك مي‌اندازند.

موقعي كه دوغ رو به غليظ شدن بگذارد ديگر سطح آن هم بالا نمي‌آيد. در اين حال حرارت اجاق را ملايم مي كنند تا آرام آرام مقدار ديگري بجوشد تا به صورت بسيار غليظ و به شكل ماست درآيد آنگاه ديگ را از سر اجاق برداشته، مي‌گذارند سرد شود.

 

منبع: كتاب سفره ايل قشقايي