پیام خطا

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3161 of /home/vardasht/domains/vardasht.ir/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 127 of /home/vardasht/domains/vardasht.ir/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

نان روغني (شَلْشُلهْ روغني)

آخرین بروزرسانی: 
پنجشنبه, 1393/12/28 - 16:29

 براي 10 نفر
 مواد لازم:
 آرد 1 كيلو، روغن حيواني يا كره 500 گرم، نمك به مقدار لازم، آب به مقدار لازم

 طرز تهيه:
 آرد را الك كرده مقدار كمي نمك به آن اضافه مي‌كنند. در يك ظرف جداره دار مقداري آب به آن اضافه مي‌كنند و با دست به هم مي‌زنند تا كاملاً صاف شود. اين خمير بايد به اندازه‌اي شل باشد كه براحتي از لاي انگشتان دست عبور كند.
 اجاق را روشن مي‌كنند و تابه نان پزي را روي آن مي گذارند تا با حرارت ملايم كاملاً داغ شود. در اين موقع به اندازه يك پيمانه از خمير شل را روي تاب داغ مي ريزند و با دست بر روي آن صاف مي‌كنند تا به صورت لايه نازك 3-2ميليمتري درآيد. مي‌گذارند يك طرف آن بپزد و به رنگ قهوه‌اي روشن درآيد سپس با برگردان آن را برمي‌گردانند تا طرف ديگر آن هم بپزد. معمولاً موقع پخت طرف اول آن، طرف خام آن را براي اينكه خشك نشود تقريباً مثل طرف اول بپزد هر از چندگاهي دست را خيسانده و بر روي آن مي‌مالند. آنگاه از روي تابه برداشته و داخل يك سيني مي‌گذارند. مقداري روغن يا كره روي آن مي‌گذارند و اطراف آن را به هم مي‌آورند تا در اثر گرماي نان روغن ذوب شود. نان را به هم مي‌زنند تا روغن كاملاً جذب نان شود.

 اگر ديدند به روغن زيادتري نياز دارد، باز به آن روغن اضافه مي‌كنند تا روغني و خوشمزه شود. با اين مقدار خمير شل 3 تا 4 عدد نان درست مي‌كنند. اين نان را بلافاصله بعد از پخت روغني كرده و مصرف مي‌كنند. اگر اين نان بدون روغن بماند ديگر چندان قابل استفاده نيست. نان روغني صبحانه‌اي بسيار لذيذ و مقوي است.اين غذا صبحانه مورد علاقه بسياري از مردم ايل است. هر چند خيلي چرب مي باشد برخي براي طعم بهتر آن موقع درست كردن خمير به آن 2 قاشق غذاخوري دواگرم كوبيده يك قاشق غذاخوري آويشن سياه اضافه مي‌كنند. برخي موقع خوردن به آن شيره يا شكر اضافه مي‌كنند. درست كردن اين نان با آرد ذرت نيز بسيار خوشمزه است. كسي كه صبحانه‌اش نان روغني باشد، ديگر چندان اشتهاي ناهار نخواهد داشت.

 منبع كتاب سفره ايل قشقايي