قُجابُقما

آخرین بروزرسانی: 
پنجشنبه, 1393/12/28 - 00:21

براي 4 نفر
مواد لازم
برنج 2 ليوان – قارچ400 گرم- كره ذوب شده 4تا5 قاشق غذاخوري – ليزك و پيازك تر و تازه 200 گرم- زردچوبه نصف قاشق چايخوري – قره قورت كمي (معمولا 5تا6 گرم)- نمك به مقدار لازم

طرز تهيه:
قارچ را تميز كرده، شسته، خرد مي كنند. ليزك و پيازك تازه را شسته، خرد مي كنند قارچ و اين دو نوع سبزي را با كره سرخ مي كنند تا آب قارچ گرفته شود وسبزي‌ها مقداري پخته شوند. ادويه را به آن اضافه مي كنند. اجاق را گرم مي كنند تا آب برنج كاملاً گرفته شود. اطراف آن را جمع مي كنند در قابلمه مي گذارند به مدت چند دقيقه حرارت را بالا نگه مي دارند، آنگاه حرارت زير قابلمه را ملايم مي كنند تا به مدت 35 دقيقه يا كمتر كاملاً آماده شود. اين غذا را معمولاً در اوايل بهار كه مواد گياهي آن بيشتر در دسترس است، درست مي كنند.
قجابقما كلمه تركي است به معناي پير خفه نكن است چون نرم است و به راحتي از گلو پايين مي رود!

منبع كتاب سفره ايل قشقايي