بره تو پر

آخرین بروزرسانی: 
پنجشنبه, 1393/12/28 - 17:20

براي8نفر

مواد لازم:
بره شيري1عدد،آلو1ليوان،زرشك نصف ليوان،پياز3عدد متوسط،سير2حبه،دانه خشك شده انار2ليوان،ادويه به مقدار لازم،روغن500گرم

طرز تهيه:
بره شير خواره ايكه هنوز آب و علف نخورده است را زبح مي كنند،شكم آن را خالي كرده،تميز مي شويند.آلو،زرشك و دانه خشك شده انار را مي خيسانند تا نرم شود.پياز و سير را هم خرد مي كنند.كمي تفت مي دهند سپس مواد خيس خورده را با ادويه مخلوط مي كنند كمي تفت مي دهند و داخل شكم بره مي گذارند شكاف آن را مي دوزند.بره آماده را داخل يك قابلمه نسبتا گشاد مي گذارند بر روي آن مقداري آب جوش مي ريزند و در حرارت ملايم مي پزند.در حين پخت مقداري روغن حيواني به آن اضافه مي كنند.مي گذارند تا كاملا نرم بپزد و كاملا آبش گرفته شود و مقدار كمي هم در روغن سرخ شود.آنگاه با پلو ميل مي كنند.اين غذا معمولا بيشتر در سفره ثروتمندان ايل پيدا مي شود.
نكته:در گذشته مردم ايل اصلا خورش معجوني درست نمي كردند ولي در دهه هاي اخير به خاطر دسترسي به بازار و ملاحظات اقتصادي انواع و اقسام خورش رواج پيدا كرده است كه به علت اشتراك آن با بقيه فرهنگ ها از آوردن آنها خوداري مي كنيم.

منبع: كتاب سفره ايل قشقايي