آغوز و بولاما

آخرین بروزرسانی: 
پنجشنبه, 1393/12/28 - 00:17

آغوز:
مواد لازم: اولين شير گوسفند يا گاو بعد از زايمان
طرز تهيه:
آغوز اولين شيري كه بعد از زايمان گاو يا گوسفند يا بز مي‌دوشند از صافي عبور داده و مقدار كمي نمك به شير اضافه مي‌كنند. در حرارت ملايم بدون اينكه به هم بزنند كاملاً سفت پخته مي‌شود. معمولاً به اندازه يك قاشق مرباخوري باديان موقع پخت به آغوز گاو اضافه مي‌كنند.

 

بُولاما:
مواد لازم:
شير دوم، سوم گوسفند يا گاو و نمك
طرز تهيه:
شيري است كه دومين، سومين و حتي چهارمين روز زايمان گاو يا گوسفند و بز مي‌دوشند. اين شير را بعد از دوشيدن از صافي عبور داده در يك قابلمه ريخته، سر اجاق مي‌گذارند و مقدار كمي نمك به آن مي‌افزايند. از اول تا پخت كامل موقع جوشيدن (از جوشيدن آن بايد خودداري كرد) مرتب به هم مي‌زنند تا آب و مواد آن از هم جدا نشوند. غلظت اين شير بسيار زياد است به طوري كه بعد از پخت به شكل ماست سفت مي‌شود.

منبع: کتاب سفره ایل قشقایی